ZORLAŞTIRIYORSUNUZ!...

10-12-2018

Hayatımızı niye zora sokuyoruz?

Neden şartları ağırlaştırıyoruz?

Neden imkânları kullanmıyoruz?

Tüm bunlara bir cevap bulmak lazım.

“Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız; Müjdeleyeniz, nefret ettirmeyiniz; birbirinizle anlaşın, iyi geçininiz, ihtilafa düşmeyiniz” (Buhari)

Hadis şerifin içeriğinde de görüldüğü üzere insanların birbirlerine karşı rahatlatıcı, kolaylaştırıcı ve müjdeleyici olmaları isteniyor.

Oysa biz tam olarak zorlaştırıcı ve nefret ettirici durumlar oluşturuyoruz. Modern anlamı ile empati kurmuyoruz.

Elimize geçen fırsatları insanların aleyhine kullanıyor, mevzuat deyip geçiştiriyoruz. Proje, plan deyip kestiriyoruz. İmkânları insanın ve ortamın lehine çevirmek için hiç bir şey yapmıyoruz.

...

Şimdi size bununla ilgili somut örnek vermek istiyorum.

Yaklaşık 1-2 aydır Emekli TOKİ-Üniversite-Çevre yolu ile kesişen Batı Raman geçiş yolu bağlantısı kapatıldı.

Batman Fen Lisesi, Zeynel Bey İmam Hatip Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, TEİAŞ, TPAO Batı Raman Kampı tarafına gitmek isteyenler yaklaşık 10 kilometre ilave yol kat ederek istedikleri yere gitmeye çalışıyorlar.

Peki, sorarım yazık değil mi? İlave yol ile zaman kaybı, yakıt kaybı, masraf ve eziyet kime ne fayda sağlıyor?

Açık olan bir geçişin kapatılması kime ne fayda verir?

Hiç kimseye faydalı olmadığı gibi insanların cebinden ekstra yakıt masrafı, onca yolu gidenler için işe yetişememe veya Okula geç kalma cabası…

İşin vahim yanı işe geç kalmamak için ya da Okula geç kalmamak, derslere yetişmek için Öğretmenlerin ters yöne girmesi kazalara yol açmaktadır.

Okul servisleri ekstra 10 kilometre gidip ilave yakıt masrafları ile karşılaşmamak için ters yöne girince karşıdan gelen araçlarla burun buruna geliyorlar. Bu da doğal olarak kazalara yol açabilmektedir.

Peki, Okul servislerinde bulunan öğrencilerin bu yüzden kazalara maruz kalması, yaralanmalı ve/veya ölümlü bir trafik kazasında mesuliyeti kim alacak?

Bir çocuğun tırnağı kanarsa bu geçişi kapatanlar mesul olacaktır. Bu tür nahoş olaylara mahal vermemek için bir an önce bu geçiş açılmalıdır.

Kavşak yapılabilir, trafik ışıkları ile geçiş sağlanabilir, U dönüşü sağlanabilir vs. Her ne yapılırsa yapılsın insanların meşakkatine son verilmelidir.

Üstelik yakın yerde stadın açılması da bu kısım ile ilgili kavşak yapılmasını şart koşuyor. Maça gelen seyirciler maç çıkışı nasıl yola girecek?

Nasıl şehir yönüne doğru hareket alacaktır?

Bu tür sorunlara bir an önce kanaatimce çözüm bulunmalıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?