DOĞUMLAR SANCILI OLUR!

ŞEHMUS TEMİZ

8 yıl önce

Doğumlar sancılı ve stres yüklü bir süreci kapsar. Yaşanan sancı ne kadar büyükse, yapılan kutlamalar o kadar büyük olur.

Biz de bugün, Sonsöz Gazetesinin ikinci yıldönümünü kutluyoruz. Koca çınarın dallarından ayrılıp yeniden filizlenmenin miladını…

Yaşlı olmanın avantaj ve rahatlığı vardır.

Genç olmanınsa enerji ve hareketliliği, kendini ispat zorunluluğunun verdiği mesuliyet, mecburiyet…

Dişlerin olmadığı, beslenmenin sınırlı, çevrenin kısıtlı olduğu emekleme dönemleri, geleceğinizin belirleneceği dönemlerdir.

Bu dönem, aynı zamanda en yoğun ölümlerin yaşandığı süreçledir.

Bu dönemi iyi geçireni iyi bir gelecek bekler. Kötü ve zayıf geçirenler ise( şayet yaşamlarını sürdürebilirlerse), bunun acısını uzun süre yaşarlar.

Çok şükür oldukça renkli hareketli ve canlı bir emekleme dönemi yaşadık. Dişlerimiz olmamasına, ayaklarımızın kısalığına, başımızın keline rağmen iyi yol aldık, iyi destek aldık, çok iyi tepkiler aldık.  

Koca çınarlarla emekleme döneminde mücadele etmeyi başardık. Hiçbir zaman ilk üçün dışında bir yerde olmayı kendimize yakıştırmadık.

Kadromuz renkli ve farklıydı. İçinde ciddi zıtlıklar yaşıyordu. Ama biz bu zıtlıkları kavgadan çok zenginliğe yorduk.

Aynı sayfada iki zıt görüşü bazen en uç noktalardan sunduk okuyucumuza.

Biz biliyoruz, biz haklıyız, biz sizinde yerinize düşünüyoruz, siz sadece bize uyun demedik.

Olayları olduğu gibi yansıtıp objektifliği, yorumları tüm zenginliğiyle sunup özgür düşünce ortamını yaratmaya çalıştık.

Çok şükür çalıştık, sanki oldu.

Üçüncü yılımızda ilk üçteyiz ve bu çok iyi bir şey!

Belki patron kızar, “bende hedef her zaman zirvedir” der, ilk üçe sevinmeye içerlenebilir.  Haklı, en iyilerin yeri her zaman zirvedir.

Bunun için ya en iyi olduğunu herkese ispatlar öyle çıkarsın zirveye, ya da kimseyi dinlemeden kulaklarını tıkar, hedefe kilitlenirsin. Zirvede tek olduğunda herkes senin en iyi olduğunu ilan eder.

Patronun gözü en üstte ve bunun için performansını maksimum kullanıyor, biraz daha azim ve hareket lazım onu da sigara engelliyor.

Ercan Abi sigarayı bırakırsa, 10 numara olur. Onunda gazetenin de performansı artar, hedef revize edilip, üç veya iki değil tek olur. Zirve yani, 1 numara!

Olmayacak şey değil.

1 numara olmak için 1 şey yapacaksın patron!

Sen 1 şey yap, biz çok şey yapıp seni 1 numara yapalım.

Gençlerin yaşlıların tecrübelerini göz ardı etmeden her zaman zirveye çalıştığı, zirvenin her zaman hareketli ve renkli olduğu yarınlar dileğiyle, sağlıklı ve mutlu kalın…

İyi ki doğdun Sonsöz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI