SİYASET ORUCU BOZAR MI?

ŞEHMUS TEMİZ

5 yıl önce

Ramazan aylarının klasik muhabbetidir, orucun neyi bozup bozmadığı. En az 60 ramazan ayı yaşamış ve bunun ellisini oruçlu geçirmiş koca koca insanlar, hep aynı muhabbeti ederler.

Sanki geçen sene bozan, bu sene bozmuyor.

Geçen sene aynı durumla karşılaşma ihtimali yoktu.

Geçen sene piyasada bu soruyu soracak imam yoktu…

Bunu fırsata çeviren medya kuruluşları da araya bazı mizansen sorular da katarak, reyting avcılığı yapar.

Her şeyi konuştuk, tartıştık, muhtemelen seneye(yaşarsak) yine tartışacağız.

Lakin oruç oruç siyaset yapmak, hiç alakası yokken yapmak, gerginlik çıkarmak, çıkarımlarla çıkar sahiplerini haklı çıkarmaya çalışmak, bunun için hakaret, küfür, iftira…

Bunların bini, bir para!

Mesele yerel değil mesele beka dendiğinde 80 takla atanlar, bugün İstanbul diyor, İmamoğlu diyor, CHP diyor, asıyor, kesiyor, sallıyor…

Karşı cephe boş duruyor mu? Tabii ki de hayır.

İyi de cepheleşmek hele birde yerel seçim için cepheleşmek, hele birde sizin olduğunuz yerlerde olmayan seçim için cepheleşmek(kutuplaşmak) ne kadar doğru!

Mesele beka, bakın Sudan’da darbe oldu çıt yok, Venezüella’da darbe oldu çıt yok, Libya’da oldu yine yok, hatta hepsinde destek var. Lakin bu darbelerin hepsini destekleyenler, bugün çıkmış bir şehrin Belediye başkanlığı için demokrasi dersi verip tehditler savuruyorsa, mesele yerel seçim değildir diyenlerin, bu işi konuşması kısmen tutarlı sayılabilir.

Lakin bunu şiddetle reddedip, buradan İmamoğlu’na öpücükler yollayan, buradan ona militanlık yapan, buradan 1400 km ötesi için fitne çıkaranlar, ne alaka?

Hani mesele yereldi?

Diğer taraftan, bu adam CHP’li ve CHP bölge halkına en büyük zulmü yapan partilerin başında geliyor!

CHP’nin din, Kürt, belediye, hizmet, halk ve Hak ile olan bağlarını araştırmaya gerek yok!

Yakın tarih ve canlı örnekler üstümüze üstümüze yürüyor!

Şimdi Kürt, din, memleket, halk ve Hak diyenler çıkmış, İmamoğlu deyip yürüyor.

Yürürken, birde şunu düşünün, birkaç haftalık başkanlığı boyunca, bu eleman, acaba daha çok "camiye mi yoksa kiliseye mi" gitmiş sorgulayın.

Bu sorgulama işi tabii ki oruçlu olanlar için. Oruç ile işi olmayanlar kapsam dışı, onlara diyecek lafımız olmaz (bugünkü konu oruçlular üzerine).

Ama bizde kafalar çok başka. Batman sokaklarında imamlardan çok İmamoğlu konuşuluyor.

Merak ediyorum, HDP ve Kandil dün yaptıkları ılımlı mesajlara devam edip, seçim ağzı da İmamoğlu’nu değil Yıldırım’ı destekleyin dese. Ya da seçimlerde tarafsız kalma kararı verse, buradaki İmamoğlucular ne olur?

Oruçları mı yoksa abdestleri mi bozulur?

Olmaz demeyin, HDP’li vekilin de dediği gibi Abdullah Öcalan’ın idam kararının kaldırılmasının altında Devlet Bahçeli’nin imzası var.

Yani Bahçeli’nin Öcalan’ı kurtardığı bir dünyada siz imkânsızlıktan bahsetmeyin.

Yarın sizi morartacak yorumlarda yapmayın.

Yükünüzün yüklü olmadığı eşeği de sürmeyin!

O eşeği sürmek orucu bozar mı boz mı diye de sormayın!

Fitne katilden beterdir.

Orucun kazası olur ama fitnenin kazası(telafisi) yoktur!

Yerinize oturun, salâvatınızı çekin, Kuran'ınızı okuyup caminize gidin, ezan okunduğunda da su ile iftarınızı açın ama fitne kazanında kaynayanı ile değil!

Mübarek Ramazan ayının hakkıyla eda edildiği, fitne, fesat çıkarmaya çalışanların muvaffak olmadığı, aydınlık yarınlar dileğiyle, sağlıklı ve mutlu kalın…

YAZARIN DİĞER YAZILARI