BATMAN’DA THY SKANDALI

09-07-2019

Batman’da uçak seferlerinin azaltılması ile başlayan skandallar zincirine yenisi eklendi.
05.01.2019 tarihinde Batman’dan İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanına gidecek uçak, saat 15.15’te uçması gerekirken arıza nedeniyle ancak bir gün sonra saat 08.35’te kalktı. 
Buraya kadar her şey normal.
Uçak arızalanabilir, hava muhalefeti olabilir; ancak herkesin söylediği gibi bu sahipsiz kentte bir ay içerisinde bu ikinci uçak arızası ve mağdur edilen yüzlerce yolcu... 
Arızalanan bu son uçakta Batman Valisi Hulusi Şahin’da vardı. 
Ancak Sayın Vali, hemen ikinci uçakla yoluna devam etti. 
Sayın Valimizden şunu beklerdim, olaya el koyması, çözüm için yetkililerle görüşüp mağdur durumdaki yolcuları bilgilendirmesi...
Hava meydanı görevlilerinin nazik davranışlarına karşılık, THY yetkililerinin ise agresif tutumları, yolculara yaklaşımı THY’ye yakışır bir durum değildi. 
Önce yolcular uçağa alınıyor, ardından havalandırmalar kapatılıyor, yolcular tepki gösterince de yolcular bir saate yakın o sıcakta bekletiliyor. 
Arıza giderilmeyince de yolcular içeri alınıp şu duyuru yapıldı: İsteyenler, yolcu biletini iptal edebilir ancak ayın 11’ine kadar bütün uçaklar doludur. Duyuru, görevli tarafından agresif bir şekilde yapıldı. 
Yerel basın devreye girdi. Batman AK Parti Milletvekili Sayın Ziver Özdemir arandı. Tepkiler büyüyünce de bir gün sonra ek sefer konuldu.
Peki soruyorum;
Batman yolcularının mağduriyetleri nasıl giderilecek? 
Sınavı kaçıran genç işsizlerin, dört ağır hastanın doktor randevusu ya da dış hatlarda uçak kaçıran yolcuların mağduriyetleri nasıl giderilecek? 
Saymakla bitiremediğim bir mağduriyetin yaşandığı sahipsiz bir Batman...
Umarım Batman’daki yerel gazeteler olmak üzere Esnaf odaları, Ticaret Odası ve Batmandaki STK’lar duyarlılıklarını gösterip son bir ayda Batman’da ikinci kez yaşanan arızalı uçak sorununu gündemlerine alırlar

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?