DAHA SÖYLEYECEK ÇOK “SÖZ”ÜMÜZ VAR

04-06-2018

Doğum günleri niye kutlanır?

Dünyaya atılan imzanın, var olmanın, sevilmenin, farkındalığın ortak sevinç platformlarını kurmak için.

Her kutlanan doğum günü, geriye dönük bir senenin olduğu kadar toplam hayatın payımıza düşen kısmının da raporudur.

Yalnız bu da değil. Hayatın, insanlığın, toplumun, çevrenin ve biraz daha merceği küçülttüğümüzde ailenin, toplam hayat birikimidir aslında kutlanan.

Bu, kişiler için olduğu kadar kurumlar için de böyledir. Hatta kurumlarda daha çok böyledir. Söz’ün, ilk sözünü söylemesinden bu yana 5 yıl geçmiş.

Bakmayın küçük yaşına. Söz aslında en eski kelamıdır Batman'ın. Yazarları, bakışı sesi ile ağır abisidir bu kentin. 2014'ün güneşli bir Haziranı'nda 'bu şehrin güçlü bir sese ihtiyacı var' diye yola çıkan Batman Sonsöz, aslında 40 yıllık bir birikimin başka bir bedende cisimleşmesinden başka bir şey değildir. Bugün geldiğimiz yerden geriye dönüp baktığımızda ne kadar isabetli bir karar verildiğini görmemek için kör olmak gerek. Gerçi bu da bizi engellemezdi ya, yine de son Söz ‘ün keskin çığlığını bir şekilde size ulaştırırdık. Sebebi neyse ne? Bu ayrı bir tartışma konusu. Söz niye yola çıktı? Çünkü Batman'ın ihtiyacı vardı.

Gerçeği, haberi, hakkı güçlü bir sesle haykıracak gazeteye hepimizin ihtiyacı vardı. Yemek yemeden durabilir misiniz? Su içmeden? Söz hem gıdası hem suyu oldu bu kentin. Batman'ın güçlü, her konuda deneyimli her görüşü objektif ve korkusuzca hiçbir siyasi yapının gölgesinde kalmayan güçlerini bir araya getiren Sonsöz’ün 5'inci yaşı kutlu olsun. Batman’ın göz kulağı seni kutluyorum... Doğru objektif haberi yaptığın için sizleri kutluyorum sevgili dostlarım. Bizi okuduğunuz, bizle beraber yürüdüğünüz için her birinize tek tek teşekkür ediyorum sevgili Batmanlılar. Ve gazetenin her kademesinde emek veren mutfağında canla başla çalışan dostlar sizler çok yaşayın... İyi ki sizlerden biriyim…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?