EMİN ÇELİK VE HOTEL MEZOPOTAMYA

28-05-2018

Yaşam, uzun soluklu bir sevda gibidir. Bazen engebeli, bazen hüzünlü bezen de “yürü ya kulum”dur.

Emin Çelik, 1977 doğumludur. Batmanlı koçer bir ailenin 10 üyesinden biridir.

Bazı sıkıntılar yüzünden tahsilini yarıda bırakmak zorunda kalmıştır ama hayatın bütün zorluklarına göğüs gererek iyi yerlere gelmek için çok fazla çalışmıştır. 35 yıldır bölgede gelişen savaşın getirdiği olumsuzluklar nedeniyle devlet, yaylacılığı yasakladı.

Bu yüzden Çelik Ailesi, geçimlerini şehirde devam ettirme kararı alıp, yaylaların  o muhteşem doğadan vazgeçip Batman’a yerleşir. Emin, Batman’a yerleşince boş durmaz, Önce Batman Koçerler Derneğini kurarak, Batman’daki bütün koçerleri bir araya toplamaya karar verir.

En kötü örgüt, örgütsüzlükten iyidir deyip kolları sıvar.

Koçerlerin sıkıntılarını, barınma yerlerini dernek çatısı altında tartışıp basın yoluyla sürekli gündemde tutmaya çalışır.

Sonunda sesini devlete duyurmayı başarır. Koçerlerin Batman dışında kalacakları toplu konuta yerleşmelerini sağlar.

Bu arada ticarete atılır. Büyük hayalleri vardır. Bunlardan biri de dünyayı dolaşmaktır. Fırsat buldukça dünyanın farklı ülkelerine seyahat eder, gittiği yerleri dostlarıyla paylaşmayı çok sever.

Önüne büyük hedefler koyar, gittikçe hedefine ulaşmaya çalışır, ulaştıkça daha büyük hedefler koyar.

Bu azmin somunda belli bir birikim sahibi olmayı başarır.

Dostlarıyla bir araya gelerek yaşadığı kente nasıl katkıda bulunabileceğini tartışır. Emin, bir ülkenin kalkınmasının turizmden geçtiğine inanır. Batman’ın temel ihtiyaçlarından birinin de konaklama olduğunu düşünür. Bu kadim şehre karınca kararınca bir eser bırakmak ister.

Batman’a yakışır bir yıldızlı otel yapmaya karar verir. Otel inşaatı devam ederken isim arayışına başlar, dostlarından yardım ister. Arkadaşlarından biri, burada öyle bir isim bulalım ki bu şehir ve bu coğrafyayla bütünlük kursun diye fikir ortaya atar. Sonucunda Mezopotamya isminde karar kılınır.  

Böylelikle Mezopotamya Oteli, bölgenin en güzel otelleri arasında yerini alır. Sevgili Emin Çelik, genç girişimciliğinin yanı sıra son derece insancıl ve yardımseverdir. Batman’ın gelişimini sağlıyan, Batman’ın ismini dışarda temsil eden STK’lardan da yardımlarını esirgemez. Genç, dinamik işadamlarından biri durumuna gelir.

Ben de bu kadim şehrimin bir bireyi olarak böyle koca yürekli, yardımsever ve en önemlisi bu şehre yardımı dokunmuş insanları siz değerli okurlarımla paylaşmayı kendime görev bildim. Başka bir genç iş adamımızı sizlere tanıtmak umuduyla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?