HEMŞERİLERİNİ GURURLANDIRAN BİR İSİM: HASAN TANRISEVEN

10-09-2018

Zaman zaman Batman için taş üstüne taş koyan portreleri ele alırım.

Bu hafta ki konuğum, Batman’ın ilk bürokratlarından İzmir’in Tire İlçesi Kaymakamı Hasan Tanrıseven.

Birebir tanışma fırsatım olmadı ancak Batman Sevdalısı olduğunu, her Batmanlı gibi ben de biliyorum ve çalışmalarını yakından izliyorum.

Görev yaptığı her yerde iz bırakarak kendinden söz ettirmeyi başarması, beni de gururlandırıyor. Hasan Tanrıseven, bildiğim kadarıyla, memleketi Batman’ın yerel basınını yakından takip ediyor. Hatta yıllar önce Batman’ın yerel gazetelerin birinde köşe yazarlığı da yapmış. Bütün özel günlerinde mutlaka memleketini ziyaret eder, dostlarını görür ve Batman’daki gazeteleri tek tek gezer.

Doğduğu, büyüdüğü bu şehrin sorunlarıyla ilgilenir. Gazetemiz Batman Sonsöz’ün, Batman Lisesi Adı Yaşatılsın kampanyasında gösterdiği çabayı da unutmuş değilim.

Petrolspor sevdalısıdır.

Batman’ın güzide takımının bütün maçlarını yakından takip eder. Tire’ye yolu düşen her Batmanlının uğrayıp sıcakkanlılıkla karşılanacağı bir bürokrattır Sevgili Hasan Tanrıseven.

Yalnızca Batmanlıların sempatisini kazanmakla kalmayıp o zamana kadar görev yaptığı yerlerde de kendisini o ilçe insanlarına kabul ettiren, sevdiren bir insandır.

Son derece insancıl yapısıyla da tanınan Hasan Tanırıseven’in başarısıyla gururlandığımı bir kez daha belirtir, ileriki günlerde kendisini iyi bir kentte vali olarak görmek dileğiyle başarıların devamını dilerim…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?