Hoşgörünün fotoğrafı

Hoşgörünün fotoğrafı
31-05-2021

Yaşamını yitiren Ezidi Ömer Kartal için Batman’ın Oğuz Köyü’nde taziyeler kabul edilmeye başlandı.

Ezidi’lerin kanaat önderi Ali Kartal’ın eşi H.Baran Kartal’ın ani ölümünün üzerinden bir ay geçmeden yeğeni Ömer Kartal’ın ölüm haberi duyuldu. 5 çocuk babası Ömer Kartal’ın cenazesi, Almanya’nın Bilefert Şehri’nden memleketi Batman’a getirilerek toprağa verildi. Kartal için Batman’ın Oğuz’a bağlı Şahsım Köyü’nde taziyeler kabul edilmeye başlandı. Batman’da görev yapan imamlar, Ezidi Kartal’ın taziyesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

İmam Şeyh Eşref Demir, taziyeye yaptığı ziyaretle dostluk ve hoşgörünün canlı örneği oldu. Demir’in örnek davranışı, Ezidi’ler tarafından da memnuniyetle karşılandı. Demir, bu kadim topraklarda herkes kendi inanışını özgürce yaşayabilmeli, mesajını verdi.

Yüce dinimiz de bunu buyurur.

Geçmişte yaşanan tatsız olayların bir daha yaşanmaması için bütün din görevlileri, bu tür dayanışma içerisinde olmalıdır. Ezidilerin önemli simalarından Pir Ömer Oduncu da “İslam Dini’nin değerli din insanı Eşref Demir’i aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu diyalogun olması biz Ezidi’leri fazlasıyla mutlu etti, bu kadim topraklarda herkesin eşit koşullarda kardeşçe bir arada yaşamaları en büyük arzumuz ve dileğimizdir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?