ÜMİT KEMAL PİŞKİN (KÜÇÜK DEV ADAM)

10-06-2018

Daha önceki portre yazılarımda söylemiştim, bu kadim şehrimde kim bir taş üstüne taş koyarsa başımın tacıdır. Bu kişileri kendi sayfamda siz değerli okurlarıma tanıtmayı görev bildim. Bu gün ki konuğum sevgili Ümit Hoca.

1975 Siirt’in Baykan İlçesinde dünyaya gelmiş, babası devlet memuru, anne ise ev hanımıdır. Ümit, bu güzel anne be babanın, 9 evladından biri olarak dünyaya gelir. Henüz 3 aylıkken babasının tayini dolayısıyla ailesi, Batman’a taşınır. Ümit’in çocukluğu, gençliği ve aşklarının geçtiği şehirde bulunmaktadır artık ailesi. Ümit, henüz küçük yaştayken sporla ilgilenmeye başlar, yaşı arttıkça spora olan ilgisi de artar. Her zaman önüne büyük hedefler koyar. Azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz düşüncesi, onun yaşam felsefesiydi. Mesela 39 yaşında üniversiteye başlar, 43 yaşında mezun olur. Atletizme olan tutkusu ise çocukluk yıllarına dayanıyor. Çok iyi bir koşucuydu, önündeki hedeflerine en hızlı ulaşmanın yollarını belki de bu atletizm dalıyla öğrenmişti. Büyük, çok büyüktü hedefleri... Mesela Muş Varto’da doğan Veli Ballı, 70’li yıllarında dünya şampiyonluğunu kazanarak Varto’nun ismini dünyaya duyurmayı başardı. Bu olay, Ümit’e ilham oldu, neden Veli Ballı gibi büyük sporcular yetiştirmesin ki dedi. Önce kendi hedeflerine ulaştı sonra da yetiştirdiği sporcuları birer birer zirveye taşıdı. Düşünsenize trilyonluk takım antrenörlerini sollayarak mili takım antrenörlüğü bile yaptı.

1996 yılında atletizm antrenörlük kursunu bitirerek ilimizin ilk resmi antrenörü oldu. O günden bu yana 22 yıldır gece, gündüz, yaz, kış, yağmur, çamur demeden binlerce sporcu yetiştirdi, binlerce öğretmenin ilimizde Beden Eğitimi branşında görev yapmasını sağladı, kariyerinde Dünya Şampiyonu, Avrupa Şampiyonu, Akdeniz Oyunları Şampiyonu, Balkan Şampiyonu ve binin üzerinde Türkiye Şampiyonu çıkardı. Atletizm branşında 500’ün üzerinde Uluslararası ve Ulusal Kupalar kazandırdı ve hala canla başla yorulmadan Batmanlı Gençlere hizmet ediyor. Batman Gençlik Spor, Batman Emniyet Spor, TÜPRAŞ Spor takımlarını çalıştırdı. Hala Petrolspor Kulübünde Atletizm Antrenörlüğü yaptı. Ümit, bu başarılarıyla başka yerlerde olsa el üstünde tutulur ancak burada yeterli değeri görebildiğini düşünmüyorum. Düşünsenize dünyaya sesini duyuran ve milli takıma antrenörlük yapan bu başarılı kardeşimizi birkaç Batmanlıya sordum ama hala tanımayan var. Bu, oldukça üzücü bir durum. Oysa o da milli güreşçimiz 48 kilo tuş kralı Mehmet Emin Şimşek gibi adını bütün dünyaya duyuran bir sporcu. Batman yetkililerinden, bu sporcu kardeşimizin ismini yaşatma konusunda duyarlılık bekliyorum hatta sadece bu kardeşimizin değil, şehrimizin ismini sporda sanatta ve toplum yararına güzel projelerde Türkiye veya dünyaya duyuran bütün kardeşlerimizin isminin yaşatılması gerektiğini düşünüyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?