Ak Parti’nin sürpriz adayı; Ceylan

Ercan Atay

3 ay önce

Yerel seçimlere çok az bir zaman kaldı.

Merakla beklenen adaylar netleşmeye başladı.

En çok merak edilen adaylardan biri Ak Parti’nin adayı idi.

Neden çok merak ediliyordu?

Çünkü; iktidarda olan bir parti ne olursa olsun adaylar için büyük avantaj.

Batman merkezde 3 aday dışında kimse adaylık için başvuru yapmasa da dışardan, perde arkasında kulis faaliyetlerini alabildiğine sürdürüyordu.

Zeytin dalı uzatan ancak reklamını yapmayan, adını gizleyen çok aday adayı vardı.

Herkes ittifak adayı olarak HÜDA-PAR adayı ile, Halil Özdemir ve Akif Gür’ü beklerken kimsenin ummadığı sürpriz bir isim açıklandı.

Bu isme belki aşina değildik ama bölgemizin büyük şeyh ailelerinden olan Ceylan ailesinin büyüğü ve eski parlamenterlerimizden Abdürrezzak Ceylanı’ın oğlu Adil Sebati Ceylan Ak Parti Batman Belediye Başkan adayı seçildi.

Kendisini öncelikle tebrik ediyorum.

Bir çok kişinin hayallerini süsleyen ‘iktidar partisinden aday olmak’ öyle kolay iş değil.

Kendisi açısından büyük başarı kazansa da kazanmasa da nihayetinde kazançlı kendisi çıkacak, seçimde başarılı olsa belediye başkanı olacak, kazanmaz ise siyasette veya bürokraside daha üst yerlere gelebilecek.

Adil Sebati Ceylan, 1978 yılında Batman'da dünyaya geldi. Farklı şirketlerde proje mühendisi yöneticisi olarak çalıştı. 2012 yılında Garzan - Kozluk Sulama Birliği Başkanı seçildi. Evli ve dört çocuk babasıdır. Aynı zamanda Milletvekillimiz Ferhat Nasıroğlu’nun akrabasıdır.

Bu özelliği kendisine avantaj sağlamış mıdır? Bilemeyiz ama ilerde Ak Pati Batman teşkilatında bir dizaynın işareti olabilir.

***

Bunlar tabi şimdi konuşulacak meseleler değil burada adayın Ak Partiye ne katacağıdır.

Her şeyden önce büyük ve saygın bir ailenin bireyidir. Okumuş bir insandır, inşaat mühendisidir, projecidir genç ve cevval bir yapıya sahiptir.

Söylemlerine ve hatiplik yönüne baktığımızda fena değil.

Çiçeği burnunda bir siyasetçinin kendine olan özgüveni ile çıkıp, halka hitap etmesi ve yılların siyasetçisi imiş gibi bir hava estirmedi doğrusu kendisi ve partisi için bir artıdır.

Parti içinde cılızda olsa bazı sitemler oldu olmasına da biraz daha reel baktığımızda sitemlerim haksız ve anlamsız olduğunu görebiliriz.

Neden derseniz; aday adaylığı sürecinde geçmiş yıllarda merkezde 50’nin üzerinde aday adayı başvurusu yapılırken bu seçimlerde resmî olarak sadece 3 kişinin başvurması bir handikap olarak karşımıza çıkmıyor mu?

Batman’ın bir mahallesi kadar olan sadece Sason’da 40 aday adayı başvurusu vardı, bu rakamsal tablo size bir şey ifade etmiyor mu?

“Eğri oturup, doğru konuşalım” nüfusu 700 bine varan bir kentte koskocaman Ak Parti’nin aday adayı sayısı 3 ile sınırlı kalması size eleştiri veya sitem hakkını verebilir mi?

Bence ‘öpün başınıza koyun’ zamanla.

Bu adamın faydasını Batmanda herkes görecek.

Kimse bundan endişe etmesin.

Sonuç itibarı ile, tüm gelişmelere biraz farklı ve ironi bir açıdan baktığımızda; 31 Mart yerel seçimlerinde şeyh soyundan gelen iki büyük aileye mensup aday olan Adil Sebati Ceylan ile Mehdi Öztüzün centilmence yarışacaklar.

İki adayımızda Batman’ın bağrından çıkmış bu halkın birer değerleri…

Kendilerine şimdiden üstün başarılar dilerim.

Bugünkü ülke koşullarına göre yarına dair kimsenin herhangi bir öngörüsü olamaz, siyasette heran her şey olabilir.

Bugünkü siyasi konjonktür sürprizlere gebe…

YAZARIN DİĞER YAZILARI