VALİ, EĞİTİM SEN’LE NEDEN GÖRÜŞMEDİ?

Hatice Türkan

10 yıl önce

Yorgun ve gergin bir günün ardından tekrar merhaba sevgili okur.

Üzülerek belirtmeliyim ki artık yazmak da rahatlatmıyor beni. Sanırım yazdıkça sorunlara daha fazla odaklanıyor ve canımı daha çok sıkarak içimde patlamaya hazır bir yanardağı beslemeye başlıyorum.

Hem yazıp çizdiğimiz, kibarca eleştirdiğimiz kurum amirleri de beylik taslıyor baksana. Eleştirilerin ardı arkası kesilmiyor ama bizim rahatlık abidesi pek muhterem amirlerimiz tınlamıyor bile. Şeytan diyor ki hepsini koy bir çuvala…

Neyse ki bugün çıtayı yükseltiyor ve sayın Vali’ye birkaç konuda eleştirimi dile getirmek istiyorum huzurlarınızda.

Vali Yılmaz Arslan’dan sonra Batman’a atanan Vali Azmi Çelik’le tanışma fırsatı buldunuz mu bilmiyorum.

Tanışmayanlarınız için söyleyebilirim kendileri gayet mütevazi ve samimi bir duruşa sahip.

Anladığım kadarıyla kurum amirleriyle diyalogunu sıkı tutup, koordineli çalışma stiline de pek bir önem veriyor sayın Vali.

Ve sanıyorum ki Vali Azmi Çelik, Batman’da göreve başladığı günden bu yana, kentte yaşanan sorunları az çok tarttı, anladı ve bunlarla ilgili kafasında yavaş yavaş çözüm yolları oluşturmaya başladı.

Beni heyecanlandıran ilk vaadi, Batman sokaklarında zırt pırt önünüze çıkıp arabanızı silen ya da para dilenen çocuklar sorununu çözüme kavuşturacağı yönünde yaptığı açıklamalardı.

Vallahi duyunca takdir ettim kendilerini.

Gerçi bununla ilgili henüz net bir çalışma göremedik ama umutlarımı korumayı yeğliyorum sevgili okur.

***

Neyse ki sayın Vali’yle ilgili yazacaklarım bundan ibaret değil. Kafamı kurcalayan asıl mesele Eğitim Sen’in geçen gün yaptığı basın açıklamasıyla ilgili.

Ne diyordu Eğitim Sen?

“Özgür Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Biz, Vali’den randevu talep ettik. Vali Azmi Çelik, diğer iki sendikanın temsilcisiyle görüşmesine rağmen bizimle görüşmeyi kabul etmedi…”

Eee haklı olarak görüşme taleplerinin reddedilmesine kırılmış gücenmiş Eğitim Sen de. Vallahi ben de olsam kırılıp gücenmekle yetinmez, küserdim sayın Vali’ye.

***

Batman’da okullara idareci atamaları yapıldı biliyorsunuz, Eğitim Sen’in iddialarına göre atanan okul müdürlerinin çoğu AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir Sen üyeleri olmuştu.

Tam da bu yüzden sayın Vali’yle görüşmek için randevu talebinde bulunmuş Eğitim Sen.

Kutuplaşmanın ve torpil olaylarının, eğitimdeki kaliteyi düşüreceğini konuşup, Vali’den bu konuda elini masaya vurmasını isteyecekti tahminimce.

Şahsen ben Vali Azmi Çelik’in yerinde olsam (bu, gelecekte Batman Valiliği’ne talip olabileceğim anlamına gelebilir, ilgililere duyurulur) böylesi bir konuda benimle görüşmek isteyip, sorunu benim nezdimde çözmek istemelerini gayet memnuniyetle karşılar, bana duyulan güvenden ötürü mutluluk duyduğumu bizzat belirtirdim sendika yönetimine.

Batman’ın tamamını ilgilendiren bu denli önemli bir meselede bir eğitim sendikasının görüşme talebine karşılık verilmemesi, yakışmaz bir Vali’ye.

Sayın Vali, Eğitim Sen’le gerçekten görüşmek mi istemedi, yoksa görüşmeye fırsat mı bulmadı, görüşmediyse neden görüşmedi, görüşecekse ne zaman görüşecek? Kafa kurcalayan bu soruların yanıtlarını dört gözle bekliyorum doğrusu… 

YAZARIN DİĞER YAZILARI