Asayiş Berkemal Değil

Ekrem Işık

2 hafta önce

İlimizde o kadar asayiş olayı yaşanıyor ki, huzurumuz bozuldu. Gün geçmiyor ki, gazetelerde bir çatışma haberi duymayalım.

Son günlerde yaygınlaşan olaylara bir çözüm bulmak lazım. Malumunuz geçen gün Dünya hastanesi civarında güpegündüz silahlı çatışma yaşandı.

İki kişinin yaralandığı olayın devamı mıdır bilinmez akabinde bir işyeri tarandı. Ama olaylar bununla sınırlı kalmıyor.

Öncesinde bıçaklı saldırı olayları yaşandı. Bir gün silahlı, bir gün bıçaklı saldırı olayları yaşanmaktadır. İnsanlar cinnet geçirmektedir.

Bir de trafik canavarları türedi. Petrol City önü adeta ölüm bölgesi oldu. Daha önce bir kadın çocuk arabası ile yürürken bir araba çarptı.

Kadın maalesef feci şekilde can verdi. Geçen günlerde de süratli bir araç üç genç kıza çarparak ağır yaralanmalarına neden oldu.

İfade edildiğine göre araba sürücüsü arabayı süratli kullanıyordu. Kaza mı diyelim, yoksa cinayet mi diyelim bilemiyorum?

Trafik o kadar güvensiz olmuş ki, bu güvensiz ortamda araba kullanmak istemiyoruz. Trafik güvenliği bir türlü sağlanmıyor.

Baba parası ile züppeleşen gençler babalarının arabasını alıp arkadaşları ile trafikte kör kurşun gibi bir sağa bir sola makas atıyorlar.

Bunlara dur demesi gereken kimseler nerede? Bir insanın canına mal olmadan bunlara dur denilemiyor mu? Ceza kesilip trafikten men edilemiyor mu?

“Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma Suçu” (TCK-179)  işleyen bu tür züppelere karşı bu maddeyi kim işletecek?

Trafik polisleri ortada yok mu, asayiş için kurulan mobese kameraları bu tür vakaları görmüyor mu? Mobese kameralarının önünde monitörü izleyen görevliler yok mu?

Bir de bazı orangutanlar var ki insan içinde dolaşmalarına şaşırıyorum. Küçücük çocuğunu kucağına alıp sürücülük yapmaya çalışıyor.

Gören de atomu parçalıyor zannedecek. Bu ne rahatlık! bu ne vurdumduymazlık! Bu ne başı bozukluk! Nereye kadar gidecek bu sorumsuzluk?

Asayiş olayları takip edilmeden, ilgilenilmeden daha ne kadar insanın canı yanacak? Daha ne kadar insan yaralanacak ya da ölecek?

Mobese kameralardan takip edip anında ekipler müdahale edemez mi? Motorize ekipler anında müdahale ederse üzücü olaylar minimuma inebilir.

Bir de silahlanma o kadar artmış ki, ruhsatsız silahların takibi ve kontrolü için sık sık önleme aramaları yapılması gerekir.

Ne kadar tedbir, o kadar az olay diyoruz ve yetkililerin görevlerini bihakkın yerine getirmelerini bekliyoruz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI