Yaklaşık yirmi üç yıldır köşe yazarlığı yapıyorum.
Bu süre zarfında kalemimle, Batman’ın geleceğine dair pek çok hayal ve temennimi dile getirdim.
Kimi zaman gerçekleşir mi diye endişelendim, kimi zaman ise “Yeter ki yazalım, toplumun gündemine taşıyalım” düşüncesiyle satırlarıma döktüm.
Bugün geriye dönüp baktığımda, hayalini kurduğum bazı projelerin hayat bulduğunu görmek beni ziyadesiyle mutlu ediyor.
Bunlardan ilki, 10-15 yıl önce yazılarımda defalarca dile getirdiğim Batman Çayı etrafında sosyal bir yaşam alanının oluşturulmasıydı. Piknik, yürüyüş, koşu parkurları ve otopark alanlarının yapılması gerektiğini vurgulamıştım. Çok şükür ki, bu hayal gerçeğe dönüştü. Bugün Batmanlılar aileleriyle birlikte çay kenarında nefes alabiliyor, sosyalleşebiliyor.
İkinci hayalim, Diyarbakır-Batman yolunun Batman girişindeki kısmının modernize edilmesi, duble yol ve çift köprüyle şehre yakışır bir hale getirilmesiydi. Şimdi bu çalışmaların yapıldığını görmek, “hayal kurmanın” boş bir uğraş olmadığını kanıtlıyor.
Üçüncü ve belki de en önemlisi, Batman’da toplu ulaşımın yaygınlaşması ve halkın benimsediği bir sisteme dönüşmesiydi. Bu konuda çok yazı kaleme aldım. Hatta ilk etapta Batman Havaalanı’ndan Batman Belediyesi’ne kadar, Diyarbakır Caddesi üzerindeki orta refüjden raylı sistem kurulmasını önermiştim.
Bugün “Batmanray” adıyla bir lansman yapılmış. İçeriğini bilmemekle birlikte, her yeni adımı kıymetli buluyorum. Çünkü Batman’ın geleceği için atılan her taş, bu şehre olan sevdamızın karşılığıdır.
Elbette ki hiçbir güzel iş, tek başına gerçekleşmez. Bu yüzden çorbada tuzu olan herkese, emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etmek gerekir.